Tuesday 8 July 2014

Clos auriu din pai

Nu mai este disponibil.
Clos din anii '50, reproduce perfect un clos anii '20. Din pai natural, decorat cu o panglica lata, bor usor asimetric in stilul flapper caracteristic. Eticheta "Union Made"
Stare perfecta, marime medie/mica.


Palarie roz cu magnolie si voaleta (VANDUTA)

VANDUTA
Palarie tip abajur (anii '50-'60), superba, din matase roz, decorata cu o floare imensa de magnolie - alb-unt. Voaleta este noua, adaugata de mine - pt ca eu personal o vad palarie de mireasa.
Marime universala, stare foarte buna.
280lei






Basca Merrimac - 280lei



Basca superba din fetru, probabil anii '60-'70. Culoare brun inchis. Stare perfecta, marime universala. Fetru marcat "Merrimac" - o importanta marca americana.

280lei

Clos aramiu anii '20 - 400lei

Clos din matase aramie, autentic din anii '20. Plisat asimetric intr-o parte, asa cum se purta in acea perioada. Dublat cu bumbac pe interior. Cu bor mic din pai. Stare buna (interiorul este impecabil, nu a fost purtat; dar probabil ca a fost expus, pt ca are discrete urme pe exterior). Marime medie/mica.
400lei


Clos din dantela neagra cu pana de strut, Gatsby style - 200lei

Flapper style! Sau daca v-a placut Big Gatsby :)
Clos din material textil, realizat probabil in casa (exista si circula din perioada interbelica publicatii cu tipare pt closuri): baza roz antique acoperita de dantela neagra; impodibit cu boboci de floare negri si o pana de strut neagra. Un clos f frumos si elegant, potrivit pt seara, pt o tinuta eleganta.
Marime mica. (masor la cerere)
Stare foarte buna, nu are nici o urma de purtare/uzura.

200lei







Halfcap flapper, din pai - 250lei


Palarie de efect, forma asimetrica indrazneata. Este din pai natural, decorata cu satin si o brosa. Culoare aurie.
Are 2 etichete, cea a casei de moda si cea a designerului.
Stare perfecta.
Marime medie/mica.
Prindere cu doua ace de par.




Palarie cu boruri mari, anii '60, bleumarin - 230lei

Palarie de vara foarte eleganta, stil navy. Este din pai, semitransperenta, iar calota inalta si cilindrica este tipica pt anii '60. Decorata minimalist cu o panglica f lata bleumarin (punctata cu alb) si o funda ingusta in fata)
Nu are eticheta, stare foarte buna.
Atentie: marimea foarte mica! (masor la cerere)

230lei


Palarie neagra Lazarus, anii '40 - 140lei





Palatie tip pancake (clatita), din fetru negru, model avangardist, forma sculpturala, decorata cu voaleta scurta tip plasa si strass-uri. Un model de design - palaria are eticheta, iar fetrul este stantat. Marime universala. Stare buna - voaleta este putin rupta, dar promit sa ma pun pe treaba si s-o repar :)

140lei

Fedora rosu-bordeaux, din fetru, anii '40

Palarie de dama tip fedora, din fetru (lana 100%), decorata cu panglica bleumarin din catifea, si ac de palarie. Stare foarte buna - aceasta palarie nu a fost purtata niciodata, intrucat provine dintr-un stoc vechi al unui atelier. Nu are eticheta.




In 2013...

Am participat la o expozitie exceptionala, o expozitie de istorie a modei.
O expozitie minunata, cred ca 99% dintre Dvs. nu ati avut ocazia sa vedeti accesorii de moda din timpul Renasterii sau din timpul Mariei-Antoinette. Rochii victoriene contemporane cu impresionistii, sau din epoca Titanicului. Sau minunatele tinute Art Deco flapper, ale dansatoarelor de charlestone. Palarii avangardiste din anii '40 sau rochii de gala anii '50 a la Sabrina. O expozitie foarte interesanta, pt cei pasionati de moda, de frumos, de istorie, de design.

Exponatele apartineau colectionarelor: Oana Cretu (Vintage Boutique), Cristina Deutsch (Vintage Wardrobe), Raluca Alexandru (Palarii Vintage), Iulia Gorneanu.
La Galeria Galateca, in Piata Revolutiei, in cladirea Bibliotecii Universitare, in luna aprilie


Mai multe fotografii, pe facebook.